måndag 23 april 2012

Mera gamla godingar...

Fortfarande förkyld, så jag bjussar på fler gamla godingar som jag provat och som jag kan rekommendera er att investera några kronor i :)


Port Charlotte PC7, 7yo 61%

D: 24, Kraftig rökdoft, med tydlig torv, samtidigt en kraftfull sötma, så den blir väldigt mjuk och behaglig. Efter en stund framkommer en lite gummi aktig doft, medans torven får ett större övertag. Komplex!

S: 23, Oj, oj, riktigt kraftig röksmak, aska, och mycket tydlig torv. Känns väldigt behaglig i munnen, och någon lätt söt smak försöker träng fram.. honung kanske?

E-S: 23, Lite kryddighet, lite bitter, men samtidigt en lätt sötma försöker krypa fram inlindad i ett enormt moln av kraftfull torv, och rök smak. Väldigt lång!
 
B/H: 23, Otroligt intressant och god whisky, väldigt komplex, stor och kraftfull, men med en helt otrolig harmoni, och den växer fram under hela resan. De 61% alkohol är svårt att tro, de är så underbart inlindade i smakerna.Rök, med sötma och finess, det är fan en bra kombination!

Tot: 93p


Bowmore Mariner 15yo 43% (Tax-free)

D: 22, Mjuk och stor doft! Mjuk rök kommer först följt av ganska saftiga och mjuka söta dofter, efter lite tid kommer även torv fram tydligt, och även lite lätt tång eller havs aromer.

S: 23, OJ! Vilken oväntad smak. Tydlig sälta överrumplar mig, följt av rök och torv, bra nyans, ganska maltig med mjuk smak och viss syrlighet.

E-S: 20, Ganska lång, med tydlig rökton, och torven som ligger kvar en stund. men även med lite syrlighet, citrus ton.

B/H: 23, Mycket balanserad whisky, ligger väldigt bra i munnen, har en mjuk och trevlig finish fast den ändå är ganska robust.

Tot: 88p


Så ge er ut och leta och köp :)

//Markus

2 kommentarer:

  1. Port Charlotte - En absolut FAVORIT!! :) Så nära himlen man kan komma... En underbar rök-whisky :))

    SvaraRadera
  2. Håller med dig Fredde. Denna är riktigt fin. Mycket rökig men med en fin finess.
    Bästa PC jag provat... har inte testat 8 o 9 ännu. Men 5 o 6 var lite för mycket rök o inte samma harmoni som 7.an tycker jag.

    //Markus

    SvaraRadera